Programma

Over ‘Wooninspiraties’

Wooninspiraties is een programma over wonen en leven voor iedere RTL kijker! Of je nu student, alleenstaand, een gezin met of zonder kinderen bent, of langer thuis wil blijven wonen zoals vele ouderen onder ons. Elke week nemen we u mee in de uitzending voor de nieuwste en leukste wooninspiraties.

DE RODE DRAAD

In iedere aflevering is een van de bovenstaande doelgroepen te zien, die we volgen bij de zoektocht naar een nieuwe woonkamer, badkamer, slaapkamer of tuin maar daarnaast ook onderwerpen voor een leuk leven. Daarbij krijgen zij ook advies van een specialist op het gebied van wonen en leven. Samen met de presentator/ presentatrice zullen zij wooninspiraties opdoen, door verschillende locaties te bezoeken waar zij verschillende stijlen kunnen ontdekken. Aan het einde van iedere uitzending laten we zien waardoor zij geïnspireerd zijn geraakt en waar hun keuze op is gevallen.


WENSENLIJST

Het gezin, stel, alleenstaande of student zal naast dat ze in de uitzending als rode draad gevolgd worden ook een extra wensenlijst aankondigen met artikelen voor de woning of specifieke ruimte of andere onderwerpen voor een leuk leven. Onze tweede verslaggever zal hiernaar op zoek gaan middels reportages op locatie bij bedrijven.


TERUGKERENDE RUBRIEKEN

  • Gemeentelijke aspecten, denk hierbij aan bouwvergunningen, erfpacht, bestemmingsplannen, bouwprojecten, VvE.
  • Investeringen in vastgoed, denk hierbij aan een tweede (vakantie)woning op een recreatie park of in het buitenland.

DOELGROEP

Boodschappers, leeftijdscategorie 25 t/m 54 jaar


UITZENDTIJDEN

Het eerste seizoen van Wooninspiraties wordt in 22 afleveringen uitgezonden op iedere zondagochtend vanaf 3 november 2019 op RTL4, met 1 herhaling 6 dagen later op de zaterdag op RTL4 en nogmaals 1 herhaling na de eerste 44 uitzendingen op de zondag op RTL4. Daarmee loopt het programma Wooninspiraties van 3 november 2019 tot en met 30 augustus 2020.

  • Reguliere uitzending:                        vanaf zondag 3 november 2019 tot en met zondag 29 maart 2020 ca. 08.30 uur (22 uitzendingen)
  • 1e Herhaling:                                      vanaf zaterdag 9 november 2019 tot en met zaterdag 4 april 2020 ca. 13.00 uur (22 uitzendingen)
  • 2e  Herhaling:                                       vanaf zondag 5 april 2020 tot en met zondag 30 augustus 2020 ca. 08:30 uur (22 uitzendingen)

Het tweede seizoen gaat meteen na de herhalingen van start. Deze zal drie keer per week te zien zijn!

  • Reguliere uitzending: vanaf 6 september iedere zondag om 8:30u
  • 1e herhaling vanaf 12 september iedere zaterdag om 13:00u
  • 2e herhaling zal ook op zondag te zien zijn, om 14:30u